zaterdag 3 mei 2008

Betoging 30 april: BBTK was ook van de partij!

Het nieuws op de TV toonde enkel het traditionele groen van de witte woede. Er was echter ook een stevige rode delegatie aanwezig. Op de foto boven zie je Bart met een vlag van BBTK Sint-Maria (in spiegelschrift aangezien de achterkant van de vlag op de foto staat) 's Avonds verscheen deze vlag ook op een mei-avondfeest van Aalsterse syndicalisten (foto onder)
i
Een uitgebreide fotoreportage van de betoging kan je bekijken op de website van Polsslag (actieblad Non-Profit van strijdbare en kritische vakbondsmilitanten in ACV en ABVV) Op de betoging werd ook een papieren katern van Polsslag uitgedeeld dat door heel wat vakbondsmilitanten warm onthaald werd. In de Polsslag wordt er gesteld dat het huidig federaal akkoord 2005-2010 veel te kort schiet en dus logischerwijze 'opengebroken' moet worden. Niet enkel de werkdruk dient aangepakt te worden maar ook het ernstig verlies aan koopkracht en hiermee kunnen we niet wachten tot het akkoord in 2010 afloopt!
i
In de regeringsverklaring staat het volgende: Wij willen een regering zijn die hoogstaande gezondheidszorg betaalbaar houdt. Zorgverstrekkers verdienen respect... De regering zal de socialprofitsector stimuleren door een verbetering en een versterking van de sociale maribel... Het beroep van verpleegkundige moet aantrekkelijker worden gemaakt... (*)
i
Als verpleegkundigen en werknemers in de sector verwachten we niets minder dan zoals het tegenwoordig in de politiek mode is: een dikke vis wat betreft koopkracht. Meer handen én meer loon... slavenarbeid is niet meer van deze tijd.
i
(*) citaat uit LBC-pamflet voor de bezoekers en patiënten voor de betoging van 30 april

i
Persbericht van BBTK van 29 april naar aanleiding van de betoging op 30 april: klik op de afbeelding voor een grotere, leesbare versie.