maandag 22 september 2008

Opnieuw indexaanpassing lonen (+ 2%) ... én acties voor méér koopkracht

Aangezien de spilindex terug overschreden is, zullen voor de derde keer dit jaar de lonen vanaf september met 2% stijgen.
i
Aangezien de automatische indexaanpassing van de lonen slechts een deel van het voor iedereen voelbare koopkrachtverlies compenseert, belooft het een hete herfst te worden. Ons loon stijgt dit jaar met 6% (driemaal indexaanpassing van 2%) terwijl de levensduurte sneller en meer stijgt: voeding +7,9%, elektriciteit +20%, aardgas +50%, stookolie +59%...
i
De koopkrachtbeweging die verlede jaar op gang getrokken werd door voornamelijk het ABVV (gevolgd door ACV) wordt na de zomervakantie terug opgestart met een actiedag in gemeenschappelijk vakbondsfront op maandag 6 oktober.
i
De concrete acties zijn afhankelijk van de regio en van de betreffende vakbondscentrales. We kunnen wel al meegeven dat men op die dag niet zal moeten rekenen op het openbaar vervoer.

Een speciale uitgave van BBTK (6 blz) met de nodige uitleg waarom en waarvoor we actie voeren, kan je hier downloaden: Expresso september 2008

In de zeer nabije toekomst zullen we o.a. met dit materiaal ook onze 'toer op de diensten' doen.