maandag 7 april 2008

"David versus Goliath, part 2"

De kandidatenlijsten zijn bekendgemaakt! Vier jaar geleden nam BBTK met een éénmanslijst de handschoen op 'tegen' de LBC die 16 kandidaten (alle categorieën) in stelling bracht. Vier jaar later brengt BBTK 2 kandidaten in stelling 'tegen' 19 LBC'ers (als we tenminste goed geteld hebben) Het 'David versus Goliath'-gehalte blijft dus gehandhaafd, om het in obligatoire bijbelse termen te zeggen.
i
Positieve noot is wel dat het bruto aantal vakbondsmilitanten in het ziekenhuis toeneemt. Maar om te kunnen spreken over een gemeenschappelijk vakbondsfront in ons ziekenhuis moet BBTK natuurlijk terug verkozen raken. Dus allen die een pluralistisch syndicalisme in ons ziekenhuis wensen te behouden: stem BBTK!
i
Naar onze mening heeft BBTK zijn rol als 'luis in de pels' of 'syndicale waakhond' de afgelopen 4 jaar goed vervuld en is er wel degelijk sprake van een meerwaarde voor het personeel. Vergelijk de situatie eens met de voorlaatste sociale verkiezingen in 2000: toen merkte je zelfs amper dat er sociale verkiezingen waren! Nu merk je ook in het jaar dat er verschillende vakbonden actief zijn in het ziekenhuis.
i
Vanaf volgende week zal BBTK zijn 'agitpropmachine' zachtjes op gang trekken: je kan ons dus verwachten met o.a. verschillende affiches en pamfletten. We maken er graag ons werk van! Wat we te kort schieten aan mankracht maken we goed met enthousiasme en verbetenheid. We zullen de electronische versies van het materiaal ook hier op de website posten.
i
Wij komen enkel op onder de categorie 'bedienden'
i
Katrien Carlier
* derde nachtverpleegkundige Urgentie en beddenhuis
* 34 jaar
* kandidaat CPBW en OR
i
Bart Van der Biest
* (nacht)verpleegkundige PAAZ
*34 jaar
* huidig lid CPBW, OR en syndicale delegatie
* kandidaat OR en CPBW
i
(de spreekwoordelijke 'paardekop' hebben we nog niet gevonden, enkel nachtraven)