zaterdag 14 mei 2011

Betoging van alle sectoren van de Social Profit!

NATIONALE BETOGING 9 JUNI
10U30 BRUSSEL NOORDSTATION


pamflet BBTK federale sectoren:

SOCIAL PROFIT

Houd je klaar voor actie op 9 juni! We drijven de druk op en komen op straat. Om onze eisen aan de onderhandelingstafels te onderstrepen. Het gemeenschappelijk vakbondsfront roept alle Social Profit sectoren op tot actie, en het is dringend!

Voor de Vlaamse sectoren wordt er momenteel druk onderhandeld, maar een akkoord ligt nog niet op tafel. De collega ’s van de federale sectoren zitten door het uitblijven van een échte regering zonder vijfjarenakkoord. De regering van lopende zaken verschuilt zich achter haar beperkte bevoegdheden. Wij spreken liever van een regering van dringende zaken. Het is weer tijd dat de werknemers van de Social Profit van zich laten horen! Want we krijgen niets voor niks.

Social Profit krijgt niets voor niks

Werken in de Social Profit is vaak zwaar: flexibele werkuren, lage lonen,… De mentale en psychosociale belasting is groot. De werknemers vragen dus betere arbeids- en loonvoorwaarden. Het antwoord van werkgevers en politici? Er zou geen geld zijn door de financiële en economische crisis.

Social Profit: winst voor wie?

De trend naar commercialisering in deze sector groeit. Commercialisering staat vaak haaks op een degelijke openbare dienstverlening. Werkgevers klagen dat ze moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Maar het sociale doel van organisaties in de sector moet bewaakt worden. Subsidies dienen niet om winst te maken ten koste van de dienstverlening, maar voor de uitbouw van kwaliteitsvolle dienstverlening met waardering voor de inzet van het personeel.

Tijd voor actie: onze eisen

• Betere lonen
• Meer koopkracht: een dertiende maand voor iedereen
• Echte nieuwe jobs om de werkdruk te verlichten
• Geen eindeloze flexibiliteit
• Meer evenwicht tussen beroeps- en privéleven
• Aangepaste eindeloopbaanregelingen
• Betere loopbaanmogelijkheden, ondermeer via opleiding
• Een erkenning van verworven werkervaring en anciënniteit in alle sectoren van de Social Profit


Uitgebreid artikel op de nationale website van BBTK Social Profit:
Tijd om te mobiliseren in de Social-Profit!