vrijdag 22 april 2016

Kandidaten BBTK-ABVV voor CPBW en ondernemingsraad (categorie bedienden)


Bart Van der Biest (42 jaar)
* (nacht)verpleegkundige PAAZ
* Lid ondernemingsraad 2004-2016, lid CPBW 2004-2012

Bart richtte in 2004 met een éénmanslijst bij de sociale verkiezingen BBTK-ABVV in ons ziekenhuis op. Buiten enkele regionale en nationale mandaten in BBTK (de socialistische bediendenbond) is hij sinds augustus 2008 ook lid van de Federale Raad voor Verpleegkunde (adviescommissie FOD Volksgezondheid) In de praktijk is hij de vertegenwoordiger én voorvechter van het ABVV voor de verpleegkundigen en zorgkundigen.  Bart is ondanks zijn relatief jonge leeftijd al meer dan een  kwarteeuw actief in de socialistische arbeidersbeweging, waarvan minder dan de helft in het Sint-Maria. In de jaren ’90 werd Aalst regelmatig “geteisterd” ;-) door scholieren- en studentenstakingen en andere jongerenacties. Het is daar waar Bart zijn eerste ervaringen opdeed als organisator maar ook leerde hoe scherpe analyses te maken en deze op begrijpelijke manier te communiceren … met de nodige humor uiteraard!

Ellen Swalens (26 jaar)
 * Vroedkundige Materniteit
* Jongerenafgevaardigde  en lid ondernemingsraad 2012-2016

 
 
 
 
Melissa Pardaens (30 jaar)
* Vroedkundige Materniteit
* Plaatsvervanger ondernemingsraad 2012-2016

 
 
De ziekenhuissector zal door de plannen van Maggie De Block de komende jaren een zware transformatie ondergaan. Hierbij lijkt het lot van de werknemers het minste van haar zorgen. Besparingen zijn immers het alfa en de omega van de huidige regering. Alle beroepsgroepen, zowel in de zorg als in de ondersteunende diensten, zullen het voelen. In zulke woelige wateren  heeft men een syndicale vertegenwoordiging met ervaring én het nodige “vuur” meer dan ooit nodig. Met onze weliswaar kleine ploeg combineren we ervaring en jeugdig enthousiasme.
 
Nu bestaat de ploeg van BBTK-ABVV uit 3 afgevaardigden: 2 effectieve leden in de ondernemingsraad (Bart en Ellen) en 1 plaatsvervanger (Melissa) Door een ongelukkige speling van het lot kwamen we tijdens de vorige sociale verkiezingen in 2012 tot tweemaal toe telkens 1 stem te kort om mandaten te halen in het CPBW (Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk) Wij hebben echter op dit vlak ook heel wat te bieden maar daarvoor verwijzen we graag naar ons apart pamflet over agressiebeleid. Kortom: ELKE stem TELT!

HOE GELDIG STEMMEN?

Je mag per blad maar op 1 lijst ‘bolletje(s) kleuren’: ofwel een lijststem bovenaan de lijst als je de volgorde van de kandidaten goedkeurt ofwel een bolletje kleuren voor de naam van de kandidaat die je voorkeur heeft. BBTK-ABVV komt enkel op onder de categorie “bedienden” voor zowel CPBW als ondernemingsraad.

Communicatiekanalen BBTK-ABVV Sint-Maria Halle:

* website: BBTKsintmaria.blogspot.be
* We posten ook regelmatig info op de gesloten facebookgroep “Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria Halle”
* De muurkranten in de kelderverdieping
* pamfletten en affiches