woensdag 13 februari 2008

Over extra-legale voordelen gesproken...

Eén van de extra-legale voordelen in ons ziekenhuis zijn de kortingen bij bepaalde firma's bij het vertonen van onze badge. Eén van die firma's is PLANET PARFUM. Deze winkelketen treedt echter de elementaire werknemersrechten met de voeten.

Vandaar dat BBTK in het licht van Valentijn oproept tot een tijdelijke boycot van deze asociale winkelketen. Wij publiceren hieronder het pamflet van BBTK sector handel:


AAN DE KLANTEN VAN

PLANET PARFUM

Mevrouw,

Mijnheer,

Vandaag, aan de vooravond van Valentijn, verzoeken we u om uw cadeaus in de winkelketen "PLANET PARFUM" niet aan te kopen.

WAAROM: Dit bedrijf voert een kruistocht tegen de vakorganisaties en kon, d.m.v. verscheidene juridische handigheidjes, verschillende kleine bedrijven van minder dan 50 personen oprichten om de verplichting om sociale verkiezingen te organiseren te omzeilen.

Bovendien werd het personeel, door die juridische handigheidjes, in verkeerde paritaire comités ondergebracht en krijgt het daarom duidelijk minder gunstige (+/- 20 %) financiële voordelen en arbeidsvoorwaarden in vergelijking met hun voornaamste concurrenten.

We danken u voor uw begrip en verzoeken u uw aankopen in andere winkels te doen, aangezien uw cadeau niet goedkoper is dan elders, ondanks de belangrijke winst ten koste van de werknemers!